fredag 15. januar 2016

Videotutorial: Hvordan sy en sengeslange

Her kommer den endelig! Videotutorialen på hvordan jeg syr sengeslanger. Det er veldig mange som har spurt etter den så jeg er glad for at jeg endelig har fått den ferdig. Jeg har jo filmet den for mange måneder siden, men jeg har rett og slett ikke fått den ferdig før nå.

Det finnes nok utallige måter å sy sengeslanger på, men her ser dere hvordan jeg gjør det. Denne gangen har jeg også lagt inn nøyaktige mål på delene som jeg har brukt. Dette tilpasser du selvsagt etter eget ønske.


I videoen viser jeg både hvordan du kan sy slange med åpen og lukket munn. Hvis du går for varianten med åpen munn bør du velge et litt tykkere stoff. Dette er fordi det blir endel belastning i munnviken når du syr. Den er like fin med lukket munn, så er du ny på å sy vil jeg absolutt anbefale å sy med lukket munn. 


tutorial


Du trenger bare vanlig symaskin for å sy den. Jeg har brukt overlocken i tillegg på de rå kantene, men det er helt valgfritt. Tilslutt vil jeg bare minne om at alt som skal være i en barneseng må syes godt sammen slik at det ikke er noen løse deler eller kan gå i stykker. Jeg vil også anbefale å vente med å ha en slik i barnesengen før barnet kan snu seg til begge sider og klarer å løfte vekk slangen om den havner over hodet. Ha dette også i tankene om barnet får feber i tilfelle feberkramper. Nå er nå jeg en gang en hønemor, men viktig å tenke på synes jeg. 

Håper du liker videoen og jeg svarer gjerne om du har spørsmål!

23 kommentarer:

 1. Hei,
  Så flott en tutorial! Jeg er nybegynner, men har lenge ønsket å sy en slik slange til mine barn, og det er noe jeg absolutt skal gjøre nå :) Hvilken stoff anbefaler du til denne? På forhånd takk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Så flott at du likte den! Da ville jeg ha sydd varianten med lukket munn. Da kan du fint bruke vanlig vevd bomull. :)

   Slett
 2. Kjempefin slange, fint stoff. Hvor har du kjøpt stoff / hva anbefaler du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Tusen takk. Dette er et stoff jeg bare får tak i i Spania. Det er litt tykkere, en bomullsblanding. Det går helt fint å bruke vanlig bomull også men da kan det kanskje lønne seg å sy med lukket munn.

   Slett
 3. Hei! Denne har jeg lyst til å sy! Kjøper du puter som fyll? Hvor mange puter bruker du evt. på en slange? Veldig bra video!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Så bra du liker videoen. Jeg bruker fyll fra puter ja. Jeg fyller godt så det går fort 4 puter, men det vil jo komme helt an på hvor mange gram fyll det er i hver pute.

   Slett
 4. Så fin og forklarende film du har laget! 😊 Eneste jeg lurer på er hvordan en vasker slangen, og hvordan slangen blir etter en har vasket den?
  Mvh Linn Therese

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Takk for det! Jeg vil tro det går fint. Vi har endt opp med å bruke slangen mest som kosedyr utenfor sengen så jeg har ikke vasket den ennå. Jeg har vasket babynest som har samme fyll og det har gått helt fint. Jeg liker å stappe godt og da er det ikke like mye plass for fyllet å bevege seg på. Det kan jo likevel skje at fyllet flytter litt på seg, men da må en eventuelt riste og banke litt i den :)

   Slett
 5. Hei! Holder på med denne nå. Hva bruker du til øyne? Kunne du ha forklart litt hvordan du gjorde det? 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Til Øyne har jeg rett og slett klipt ut to sirkler i stoff. Jeg fant noe rundt og tegnet av så det ble passe størrelse. Øynene er applikert på. Jeg har strøket på vliselin på baksiden av begge og så strøk jeg den svarte oppå den hvite før jeg applikerte på symaskinen. Du kan bruke tett sikksakk eller applikasjonssting slik som jeg har gjort. Jeg har en egen fot til dette på symaskinen som er gjennomsiktig så jeg ser godt når jeg syr. Når den svarte er sydd fast i den hvite så stryker jeg det på slangen før jeg applikerer den fast på samme måte som med den svarte. Jeg håper dette var til litt hjelp :)

   Slett
 6. Hei. Lurer på om den forrige kommentaren min ikke kom igjennom. Super video. Lurer bare på hvordan du kutter bitene til hodet. Skjønner ikke helt målene. Er det 20 og 14 cm til toppen av buen. Eller er det 20 og 14 cm på langsidene før buen starter. ??

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Jeg fikk begge kommentarene men jeg får ikke godkjent dem uten Macen min så derfor tar det litt tid før de vises her :) Det er målt fra det høyeste punktet på buen (altså midt på oppe) og rett ned. Buen tegnet jeg med frihånd og jeg la papiret jeg tegnet på dobbelt, slik at når jeg klipte ut ble buen lik på begge sider. Det er bare å prøve seg frem. Jeg håper det var svar på det du lurte på. Si fra om det er noe mer du lurer på :)

   Slett
 7. Hei! Jeg elsker den slangen du laget på videoen! Kan du lage en akkurat maken på bestilling? Mot betaling selvsakt :)

  Mvh
  Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Tusen takk for det! Dessverre så tar jeg ikke bestilling på slike, men du kan eventuelt følge videoen og lage en selv?

   Slett
 8. Hvor får man tak i de klypene du bruker? Det ser så mye enklere ut enn knappenåler hele tiden :-) takk for fin video, skal lage en sånn selv snart :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det :) Jeg kjøpte dem på den lokale sybutikken, men det er mange som selger dem. Tror også at stoff og stil har, eller ebay om du klarer å vente. De heter wonder clips :)

   Slett
 9. Hvor kjøper du putene som du bruker som fyll? Har kjempe lyst til å prøve å sy selv:) tror lillebror hadde satt pris på en sånn😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Jeg har prøvd forskjellige puter, men jeg liker de fra ikea best. Slån heter de. Lykke til med slangen :)

   Slett
 10. Tusen takk for flott tut, har akkurat fått ferdig en snill boa constictor her:-)

  SvarSlett
 11. Hvor lang blir denne slangen? passer den til sprinkel seng eller juniorseng? :) kjempe bra video :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Om du bruker den i sprinkelseng dekker den ene kortsiden og begge langsidene. Hos oss brukte hun den først i sprinkelseng og nå i juniorseng. Da dekker den naturlig nok ikke hele sengen men det er vel ikke nødvendig heller?:) Den er stadig i bruk hos oss og nå er hun blitt 3 år.

   Slett
 12. Så utrolig fin blogg du har �� jeg har laget sengeslange etter din oppskrift flere ganger. Kjempe gøy. Har linket til siden din på sengeslange innlegg på bloggen min . Sjekk den gjerne ut ☺ http://kreeativhverdag.blogg.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig! Tusen takk for det :) Kjekt at du skriver hvor oppskriften er fra :) Jeg tok en titt på bloggen din også! Veldig fin slange du har laget og ellers en fin blogg også :) Likte godt design og layout på bloggen din. Ha en fin dag :)

   Slett